SPONSOR - Gula Sidorna - Söktjänst - SPONSOR
Rubrik/sökord:

Den Svenska Pyramiden kan existera tack vare sina sponsorer!
Vill du veta vilka andra som sponsrar Den Svenska Pyramiden?Hur fungerar det?
(Denna text uppdaterades 1999-06-05)


Syftet med denna text är att beskriva hur Den Svenska Pyramiden fungerar.
Och skulle jag misslyckas med det så får ni naturligtvis mer än gärna skriva ett mail till mig och fråga!
Ni kan också klicka på "FRÅGOR OCH SVAR" till vänster på denna skärm.

Vad är Den Svenska Pyramiden?
Den Svenska Pyramiden är en variant av en "webbring" eller "bannerexchangeprogram" fast i en ny tappning.

Pyramiden är ett nätverk av medlemmar. Pyramiden rymmer 1830 medlemmar. Medlemmarna är ordnade i en pyramid, därav namnet.

Alla medlemmarna måste ha en banner som innehåller två länkar på sina hemsidor. (Bannern består av en mindre bild och en text under bilden. Själva bannern är den första länken. Texten under bannern är den andra länken.) När en besökare klickar på själva bannern så slumpas besökaren vidare till en annan medlem i pyramiden.
Och de medlemmar som ligger högre upp i pyramiden har större chans att besökaren ska hamna hos just honom/henne.
(Naturligtvis så får även de som ligger längst ner i pyramiden flera besökare, fast inte lika många som de som ligger högre upp i pyramiden.)

Klickar någon på texten som finns under bannern hamnar besökaren på Den Svenska Pyramidens informationssida, dvs denna sida som du just nu är på. På detta vis kan vi bli flera medlemmar, vilket gynnar alla som är medlemmar.

Nya medlemmar placeras på den översta lediga platsen som finns tillgänglig.
Sedan kan man klättra genom att man är med länge.
När någon av medlemmarna utav någon anledning lämnar pyramiden så flyttas alla som ligger under den lämnande medlemmen upp ett steg. Kvar blir en ledig plats längst ner i pyramiden, som tilldelas nya medlemmar.

Alla sidor är välkomna att vara med. Jag censurerar inga sidor. Dock kan andra medlemmar lämna in "klagomål" på medlemssidor som innehåller tveksamt innehåll. När minst 10% av alla medlemmarna lämnar in klagomål på en annan medlem så åker medlemmen ur pyramiden om inte han/hon snabbt ändrar sin hemsida. De som är medlemmar har denna möjlighet om de inte vill bli förknippade med "oönskade" sidor. Att så många som 10% av medlemmarna måste "klaga" är en liten säkerhetsventil så att inte en medlem som ogillar en annan medlem kan utesluta "ovännen".

Det är inte svårt att lägga ut bannern på sin hemsida. Det finns flera olika banners att välja på. Det är bara att välja vilken du vill använda och sedan använda den html-koden som visas. Så du behöver inte ens behöva kunna html-programmering!

Vilka får gå med i pyramiden?
Om du förstår denna text, dvs du kan läsa svenska, är du mer än välkommen som medlem i Den Svenska Pyramiden.
Det finns inga krav på vad din hemsida ska innehålla eller vilket språk den ska vara på. Sidan kan mycket väl vara på grekiska och handla om solbadande hamstrar på nordpolen så länge den som har gjort sidan kan läsa svenska. DOCK ska tilläggas att om mer än 10% av alla medlemmarna anser att grekspråkiga sidor om solbadande hamstrar på nordpolen är "oönskade" kan de "utesluta" sidan.

Vad krävs av medlemmarna?
Det ställs 7 krav på medlemmarna när de är med.
Uppfyller du inte dessa krav så åker du ur Den Svenska Pyramiden.
Fast oroa dig inte! Det är inga betungande krav! Jag lovar!

1) Du måste ha kvar bannern på din hemsida.
(När du en gång har lagt ut dem så ligger de ju där. Alltså innebär detta krav inget egentligt arbete mer än en gång. När/Om du gör om din hemsida helt och hållet måste du naturligtvis lägga ut bannern igen.)

2) Du måste se till att du inte har något material som bryter mot lagen eller är på något sätt stötande.
(Det är inte jag som avgör vad som är stötande. Det är de andra medlemmarna som påverkar detta. Ifall de inte vill bli förknippade med din sida så åker du ur. Nu räcker det dock inte med att en person inte gillar din sida. (Det kan ju faktiskt bli så att två personer ogillar varandra och därför försöker utesluta varandra!) Det måste vara minst 10% av alla medlemmarna som ogillar ditt innehåll på sidan. Du får då en kort tid på dig att göra om din hemsida, annars åker du ut!)

3) Du måste svara på ett "svars-mail" en gång per månad.
(Svarstiden för mailet är cirka 20 dagar från att det skickas. Alltså finns det gott om tid att svara. Du behöver inte skriva något i detta "svars-mail", utan endast skicka tillbaka det. När du gör detta så bekräftar du att länkarna fortfarande ligger ute på din hemsida. Under 3 sommarmånader (juni, juli och augusti) så skickas inga "svars-mail", dvs du behöver inte stanna hemma från semestern för att svara på dessa brev. Skulle du åka bort en längre period under någon annan del av året går det bra att meddela detta till mig INNAN du åker bort. Dock ska detta inte ske för ofta! Du behöver inte heller svara på "svars-mailet" under den månaden som du blir medlem, du är alltså "skonad" från detta mail första månaden. Det mailet som du ska svara på heter alltid "SVARA PÅ DETTA!" och skickas alltid från avsändaren "DEN SVENSKA PYRAMIDEN". Du kan alltid kolla om ditt svar på "svars-mailet" har kommit fram till mig. På listan över vilka som är medlemmar markeras de som har svarat med en *. Dock kan det ta någon dag innan jag hinner ta emot alla mail. När det är mindre än en vecka kvar att svara skickar jag en påminnelse.)

4) Du måste gå med på att jag skickar ett "info-mail" en gång i månaden. (Det kan ibland bli något extra info-mail om behovet verkligen finns! Men absolut inte i onödan!)
(Detta "info-mail" behöver du inte göra något alls med. Du får naturligtvis läsa det om du så önskar, dock inget krav. Det innehåller lite information om vad som har hänt och vad som är på gång i pyramiden. Jag rekommenderar att du ialla fall läser det så att du inte missar viktig information från Den Svenska Pyramiden. Det kan vara om förändringar, inkomna förslag som jag vill ha respons på eller tips på andra nyttiga saker.)

5) Du måste gå med på anmäla dig till en mail-lista.
(Denna maillista använder jag för att skicka ut "svars-mail" och info-mail. Detta för att underlätta för mig. Det blir annars allt för tidskrävande för mig att hålla ordning på tusentals medlemmar och deras emailadresser. När ni blir medlemmar blir ni automatiskt medlemmar i maillistan. Denna maillista kan endast jag skriva meddelanden till. Det finns alltså ingen risk att ni får en massa oönskade mail via maillistan. För de som vill finns det en "öppen" maillista som alla som vill får delta i. Där kan alla som vill skiva vad de känenr för. Den "öppna" maillistan är helt frivillig att delta i. Du finner den "öppna" maillistan under medlemsservicen.)

6) Du måste gå med på att vissa uppgifter finns med på pyramidens medlemslista.
(Du måste enligt lagen "personuppgiftslagen" godkänna att följande uppgifter finns med i ett offentligt dokument på internet : Ditt namn, Din emailadress, Namnet på din hemsida samt Adressen till din hemsida. Väljer du att ange ditt ICQnummer kommer även detta vara med på medlemslistan. Naturligtvis kommer adressen till din hemsida också finnas med i själv slumpproceduren. Uppgifterna visas i form av länkar, dvs att folk kan via medlemssidan besöka din hemsida eller skriva ett mail till dig. Jag ser inte detta som en nackdel på något sätt, utan endast som en extra möjlighet att få flera besökare.)

7) Du måste anmäla eventuella ändringar av dina adresser till Den Svenska Pyramiden.
(Om är registrerad hos Den Svenska Pyramiden med en felaktig emailadress kan du omöjligt få ditt svarsmail som du måste svara på. Alltså åker du då ur pyramiden om du inte uppger en korrekt emailadress. Det finns ett speciellt "ändringsfomulär" under "medlemsservicen" som du kan använda för att ändra din uppgifter.)

Så känner du att du kan leva med dessa 7 låga krav så är du välkommen som medlem i Den Svenska Pyramiden!

Hur går man med i Den Svenska Pyramiden?
Det är enkelt. Följ bara dessa enkla instruktioner :
1) Klicka på "HUR BLIR MAN MEDLEM" till vänster och fyll i formuläret du där finner och skicka iväg det.
2) Klicka sedan på "HUR LÄGGER MAN UT BANNERN" till vänster och välj en banner och klistra in html-koden som visas.

(Du kan naturligtvis även göra dessa två steg i omvänd ordning om du vill!)

Inom 2 dygn, 99% av gångerna betydligt tidigare, får du ett svar från mig.
Har du lagt ut bannern så bekräftar svaret att du är med i pyramiden, annars får du ytterligare instruktioner om hur du fullföljer kraven för att komma med i pyramiden.

Svårare än så är det inte!
Det är faktiskt inte svårare än så att få flera besökare till sin hemsida.
Som en extra bonus får du tillgång till ett antal andra personer som kanske kan vara till hjälp i olika sammanhang, tillgång till pyramiden chat, tillgång till pyramidens gästbok, tillgång till pyramidens maillista.

GÅ MED NU!

Om du vill bli medlem eller läsa vad Den Svenska Pyramiden är för något? Klicka "BLI MEDLEM"!

Om du redan är medlem? Klicka "MEDLEMSSERVICE"!

Prova hur Den Svenska Pyramiden fungerar!

Låt den svenska pyramiden ta dig till en ny spännande plats!
Stolt medlem i den svenska pyramiden! - Bli medlem du också!

Om du av någon anledning vill skriva ett mail till han som driver Den Svenska Pyramiden.

Har du utav någon anledning hamnar på denna sida utan att det står "Välkommen till Den Svenska Pyramiden" högst upp på sidan eller sitter du fast i någon ram/frame?
Klicka då här!SPONSOR - Dell - Datorer - SPONSOR

Den Svenska Pyramiden kan existera tack vare sina sponsorer!
Vill du veta vilka andra som sponsrar Den Svenska Pyramiden?